بالای ۶۵۰۰ زن کارآفرین از خدمات تنها یکی از برنامههای کمکی کارآفرینی در ترکیه بهرهمند شدهاند.
برنامههای کارآفرینی و کسبوکار زنان در ترکیه در جهت توانافزایی
دیدهبان جهانی کارآفرینی (GEM) سه دسته توسعه اقتصادی (اقتصاد عامل محور، بهرهوری محور و نوآور محور) معرفی کرده است. طبق این منبع، ترکیه به عنوان یک کشور با اقتصاد بهرهمحور طبقهبندی میشود که دارای فرآیندهای تولیدی کارآمد و کیفیت بالای محصول است؛ اما هنوز بخشهای دانشبنیان این کشور به طور مؤثر توسعه نیافته است. به دنبال افزایش رقابت ملی و ترویج بخشهای دانشمحور، چندین طرح در ترکیه به ویژه از دهه ۱۹۹۰ اجرا شده است که میتوان به برنامه ایجاد مراکز توسعه فناوری (TEKMER) اشاره کرد. این طرح با سرمایهگذاری سازمان توسعه صنایع کوچک و متوسط ایجاد شده که هدف آن تسهیل همکاری و ایجاد فضاهای کار اشتراکی است. این کشور برای رونق اقتصاد خود به توانمندسازی زنان نیز توجه داشته است. این هدف در قالب ارائه برنامههای کارآفرینی تحقق مییابد. طبق بهروزترین فهرست کشورهای پیشرو در زمینه کارآفرینی زنان، ترکیه در جایگاه ۵۴ ام بین ۵۸ کشور قرار گرفته است. در ادامه به طرحها و برنامههایی که در زمینه کارآفرینی زنان هستند، میپردازیم.
آموزش با عنوان دریم بیلدر (DreamBuilder) به عنوان برنامهای آنلاین و رایگان جهت کمک و آموزش به زنانی است که میخواهند مشاغل کوچک خود را آغاز کنند.
برنامههای کارآفرینی و کسبوکار زنان در آمریکا در جهت توانافزایی
زنان در حکم نیروی کار نقش به سزایی بر رونق اقتصادی و اجتماعی جامعه دارند. از طرف دیگر، توجه به اشتغال و کسبوکار زنان میتواند به عنوان روشی مناسب برای کاهش تبعیض و شکاف جنسیتی در نظر گرفته شود. کشورهای پیشرفتهای مانند آمریکا و کانادا در زمینه توانمندسازی اقتصادی زنان موفق هستند. طبق بهروزترین فهرست کشورهای پیشرو در زمینه کارآفرینی زنان، آمریکا بین ۵۸ کشور دنیا که حدود ۸۰% از نیروی کار زن را شامل میشود، در جایگاه اول قرار گرفته است؛ اما این کشور چگونه به این مسأله توجه کرده است؟
در بسیاری از کشورهای جهان، مسأله تواناقزایی زنان به عنوان بحثی جدی مطرح شده است
برنامههای کارآفرینی و کسبوکار زنان در کانادا در جهت توانافزایی
میزان و نحوه مشارکت اقشار مختلف جامعه از جمله زنان در عرصههای گوناگون یکی از شاخصهاي توسعه اقتصادي است. در بسیاری از کشورهای جهان، این مسأله به عنوان بحثی جدی مطرح شده است؛ اما هنوز در کشورهای کمتر توسعه یافته و در حال توسعه، تعادل قابل قبولی بین فعالیتهای زنان و مردان وجود ندارد. این عدم تعادل موجب نابرابری و شکاف جنسیتی در حوزههای مختلف از جمله اقتصاد میشود. ترویج فرهنگ کارآفرینی میتواند شکاف جنسیتی در فعالیتهای اقتصادی را کاهش دهد.
معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری
الگویی ارزشمند برای حمایت از بانوان کارآفرین ایجاد شده است
«موسسه رشد نوآفرینی مانا» میزبان معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری شد.
زینب حمیدزاده: سیاستگذاران باید زیرساخت لازم برای حضور بانوان در عرصههای پژوهشی را فراهم کنند.
من پژوهشگر هستم، یک مادر!
همه واقفیم که در 40 سال گذشته آمار زنان تحصیلکرده رشد چشمگیری داشته است؛ اما این آمار بین زنان هیئتعلمی دانشگاه و زنان کسبوکارهای موفق چنگی به دل نمیزند. برخی بانوان بعد از فارغالتحصیلی نقش خانوادگی خود را رها کرده و به سمت نقش اجتماعی میروند یا برعکس، نقش اجتماعی و رسالت تخصصی خود را رها کرده و به مسائل خانواده میپردازند. این دوگانهای است که به دلیل عدم توجه سیاستگذاران و جامعه، پیشروی اکثر بانوان ایرانی است. نیاز است که سیاستگذاران به مشکلهای موجود برای حضور بانوان در عرصه پژوهش توجه کرده و آنها را برطرف کنند.
مشاور امور بانوان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در دانشگاه الزهرا (س)
تلاش بنیاد مصطفی (ص) برای ایجاد ارتباط و همدلی بین دانشمندان جهان
مشاور امور بانوان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: تمام تلاش بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) این است که همدلی و ارتباط لازم بین اعضا و دانشمندان جهان ایجاد شود.
سخنرانی مشاور بانوان معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری
رویداد استپ پاکستان
امروزه علیرغم پیشرفت کشورهای اسلامی در حوزههای گوناگون علم و فناوری، فقدان ارتباطات علمی مؤثر بین این کشورها بسیار مشهود است. بنابراین باید راهکارهایی عملی در راستای تقویت شبکهسازی و ارتقای سطح همکاریهای علمی و فناوری بین دانشمندان جهان اسلام ایجاد کنیم.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در مراسم افتتاح نخستین مرکز نوآوری بانوان
با سرمایهگذاری بر نیروی انسانی خلاق ارزش افزوده ایجاد کنید.
با حضور سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، محمد مخبر، رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، زینب حمیدزاده، مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در امور بانوان و جمعی از مسؤولان و اساتید، نخستین مرکز نوآوری تخصصی بانوان «مانا» در دانشگاه علموصنعت افتتاح شد.
حمیدزاده در افتتاحیه مرکز نوآوری بانوان:
ارائه الگویی نو برای حضور بانوان متخصص در حوزه نوآوری
مشاور بانوان معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به الگوسازی، تقویت زیرساختها و توسعه شبکه گفت: «بر اساس فرمایشهای مقام معظم رهبری، اقدام به طراحی مدلی برای راهاندازی مرکز نوآوری بانوان کردیم که امیدواریم دانشگاه علم و صنعت با اتکا بر توانمندیهای زنان این مدل را در سایر دانشگاهها اشاعه دهد.»
اجرای برنامه توانافزایی بانوان فناور و خلاق در در سه محور الگوسازی، تقویت زیرساخت و توسعه شبکه
شتابدهی حضور بانوان در حوزه آب، انرژی و محیط زیست با تأسیس مرکز نوآوری و فناوری آما
دوشنبه ۷ مرداد ۹۸، نشستی صمیمی با حضور حمیدزاده مشاور امور بانوان معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری و تیمهای دوره پیششتابدهی مرکز نوآوری و فناوری آما با محوریت بانوان در محل این معاونت برگزار شد.