مرکز نوآوری مانا بعد از بررسی و امکان‌سنجی اجرای طرح ویژه ایجاد بستر متناسب برای خانم ها در حوزه نوآوری و افزایش سهم اثرگذاری زنان در این حوزه، فعالیت رسمی خود را با برگزاری رویداد گوآپ در دانشگاه صنعتی شریف شروع کرد. رویداد گوآپ با شبیه‌سازی مسیر کسب‌وکار در فضای دانشجویی منجر به ایجاد تیم‌ها و ایده‌های نآور استارتاپی شد. خروجی این رویداد جذب سرمایه برای ۴ تیم استارتاپی بود که این تیم‌ها اولین ورودی‌های شتاب‌دهنده مانا را تشکیل دادند. بعد از آن نیز مانا با برگزاری رویدادهای استارتاپی دیگر در زمینه پرورش، شناسایی و جذب تیم‌ها و ایده‌های کسب‌وکاری را فراهم کرد که از جمله آن‌ها می‌توان به رویداد «چاره بازار» و «نهال» اشاره کرد. تیم‌های شرکت‌کننده در این رویداد‌ها نیز بعد از داوری وارد مرحله پیش‌شتاب‌دهی کسب‌وکار شده و بعد از گذراندن این دوره و به دست آوردن طرح و محصول اولیه برای ارائه به سرمایه‌گذار آماده می‌شوند.

با توجه به هدف تشکیل مانا مبنی بر تقویت حضور زنان در اکوسیستم نوآوری، شرط اولیه داوری تیم‌های کسب‌و‌کاری در مانا این است که بنیانگذار اصلی و حداقل نیمی از تیم اصلی کسب‌وکار را خانم‌ها تشکیل دهند.

با افتتاح ساختمان جدید مرکز نوآوری مانا در دانشگاه علم‌و‌صنعت، فضای تازه‌ای برای جذب تیم‌های بیشتر فراهم شد و همین امر باعث افزایش روند جذب تیم‌ها به دوره پیش‌شتاب‌دهی و شتاب‌دهی مانا گردید. همچنین مانا با ارائه خدمات فضای کار اشتراکی و اختصاصی و جذب افراد متخصص در حوزه‌های مختلف در راستای تقویت شبکه افراد حاضر در مانا اقدام کرده است. این امر سبب ایجاد شبکه‌ای قوی از زنان متخصص در حوزه‌های مختلف شده است.

فضای صمیمی و طراحی جذاب مانا را می‌توان از ویژگی‌های برجسته آن نسبت به سایر مراکز نوآوری به شمار آورد که به دلیل توجه ویژه به آرامش روحی و نشاط کاری جامعه مخاطب به دست آمده است.

علاوه بر ارائه خدمت در سه حوزه پیش‌شتاب‌دهی، شتاب‌دهی و فضای کار اشتراکی، مانا خدماتی از جمله برگزاری کارگاه‌ها و رویدادهای آموزشی و ترویجی، خدمات کلینیک کسب‌وکار و مشاوره ایده و طرح‌های کسب‌وکاری و امکان برگزاری رویداد در مکان را به عنوان خدمات جانبی خود برای علاقه‌مندان به این اکوسیستم تعریف کرده است.

با وجود نمونه‌های فضای کار اشتراکی دوستدار کودک در جهان به دلیل توجهات خاص و نیازمند بودن این رویکرد به طراحی دقیق، تاکنون چنین طرحی در ایران پیاده‌سازی نشده بود. «شادمانا» به عنوان طرح پشتیبان مادران ادبیات جدیدی در فعالیت اجتماعی مؤثر زنان در جامعه را شکل داده و با طراحی دو فضای مجزا برا کودکان زیر ۲ سال و بالای ۲ سال، امکان فعالیت مؤثر مادران را ایجاد کرده است.

در شادمانا با الگوهای تربیتی متناسب، اقدام به پرورش خلاقیت و مهارت‌های فردی و اجتماعی کودکان می‌شود تا مادران و کودکان به طور همزمان به رشد استعداد‌های خود بپردازند. همین امر باعث استقبال خوب مادران حاضر در اکوسیستم از مانا شده است.

ساختمان مرکز نوآوری مانا با مساحت ۱۲۵۰ مترمربعی شامل ۳ فضای کار اشتراکی مجزا در مجموع با حدود ظرفیت ۸۰ نفر و یک فضای کار تک‌نفره با ظرفیت ۲۲ نفر است. همچنین با توجه به نیاز اتاق‌های ۴، ۱۲، ۲۰ و ۳۰ نفره با طراحی متناسب در فضا به وجود آمده است که از این اتاق‌ها جهت هم‌فکری، مشاوره و برگزاری کارگاه‌ها و رویداد‌ها استفاده می‌شود. حیاط مرکزی مانا نیز از امکانات ویژه فضای کار به شمار می‌رود که باعث ایجاد حس تازگی در مرکز فضای کار شده است. همچنین مهدکودک شادمانا با ظرفیت ۳۰ کودک و فضای کار اشتراکی ویژه مادران با ظرفیت حدود ۴ مادر در نظر گرفته شده است.

 

آدرس: رسالت، خیابان حیدرخانی، دانشگاه علم‌وصنعت ایران، مرکز نوآوری مانا

mana.center

 

//isti.ir/Xqtd