معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در مراسم افتتاح نخستین مرکز نوآوری بانوان
با سرمایهگذاری بر نیروی انسانی خلاق ارزش افزوده ایجاد کنید.
با حضور سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، محمد مخبر، رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، زینب حمیدزاده، مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در امور بانوان و جمعی از مسؤولان و اساتید، نخستین مرکز نوآوری تخصصی بانوان «مانا» در دانشگاه علموصنعت افتتاح شد.
با حضور سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، محمد مخبر، رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، زینب حمیدزاده، مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در امور بانوان و جمعی از مسؤولان و اساتید، نخستین مرکز نوآوری تخصصی بانوان «مانا» در دانشگاه علموصنعت افتتاح شد.
نقش پررنگ نیروی انسانی در ایجاد زیستبوم فناوری و نوآوری
ستاری در این مراسم با اشاره به ظرفیتهای ایران در این حوزه بیان کرد: «بر اساس شاخص نوآوری جهانی حوزه علم و فناوری، ایران در برخی حوزهها دارای رتبه دوم و سوم است. اتفاقی که با ایجاد زیستبوم فناوری و نوآوری با محوریت نیروی انسانی در طی این سالها سرعت گرفته است.»
رییس ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانشبنیان درباره اتفاقهای مهمی که در دانشگاههای کشور آغاز شده است، گفت: «این اتفاق تغییر در کیفیت اقتصاد را به دنبال دارد و در این راستا جهتگیری مناسبی در ۱۵ دانشگاه برتر کشور آغاز شده است. موضوعی که در استانهای مختلف هم دیده میشود و به دنبال رونق زیستبوم نوآوری و فناوری هستند. پس با ایجاد همدلی میان بخشهای مختلف دولتی، بخش خصوصی و صندوقهای جسورانه، سرمایهگذاری روی نیروی انسانی گسترش یافته است.»
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در ادامه به قدرت تولید علم اشاره کرد و گفت: « این حرکت را باید قدر نهاد؛ زیرا ارزش افزوده به خام فروشی نیست، بلکه در دانش و فناوری است که روی مواد خام قرار میگیرد. خوشبختانه در این حرکت با توجه به ظرفیت نیروی انسانی میتوانیم پیشی بگیریم. همه این اتفاقها و شکل گیری زیستبوم نوآوری و فناوری زمانی است که محور فعالیتها نیروی انسانی باشد و جهتگیری مناسبی در این بخش در دانشگاهها آغاز شده و شاهد گسترش آن در دانشگاههای اول کشور هستیم.»
نقش نیروی انسانی خلاق بر اقتصاد کشور
رییس بنیاد ملی نخبگان نقش اثرگذار دانشگاهها بر اقتصاد کشور را مورد تأکید قرار داد و گفت: «این نیروی انسانی با خلاقیت و نوآوری خود باعث تغییر شدهاند. این تغییر باید از دانشگاه آغاز شود و به بیرون از آن گسترش یابد. دانشگاه جزئی از جامعه، فرهنگ، بوم و اقتصاد یک کشور است و ایجاد تغییر در آن، تغییر در هر یک از این بخشها را به همراه دارد. شکلگیری زیستبوم فناوری و نوآوری باید از دانشگاه آغاز شود و به دنبال این تغییر فرهنگ جدیدی ایجاد شود. همانطور که در حال حاضر این فرهنگ ایجاد شده و در استانهای مختلف هم فراگیر شده است.»
ستاری در پایان گفت: «زایش زیستبوم از داخل دانشگاهها ایجاد میشود و تغییرهای بیرونی را ایجاد میکند. دانشگاه جزئی از جامعه، فرهنگ، بوم و اقتصاد یک کشور است. زمانی که دانشجویان در دانشگاهها از روز نخست به دنبال ایجاد تغییر با نوآوری و خلاقیت خود باشند، آنگاه فرهنگ جدیدی ایجاد می شود. فرهنگی که بارقههای آن را در دانشگاهها، اقتصاد و فرهنگ مشاهده میکنیم.»
اولویت کشور ترویج شرکتهای دانشبنیان است
محمد مخبر، رییس ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، که در مراسم افتتاح مرکز نوآوری بانوان حضور داشت، با تأکید بر اینکه معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با همت و تلاش خود بحث شرکتهای دانشبنیان، استارتاپها و فعالیتهای نوآورانه را در سالهای اخیر در جامعه رواج داد، گفت: «اولویت کشور نیز در ترویج همین مباحث است. همانطور که برخی کشورها با توجه به همین موضوعها و نداشتن معدن و نفت از اقتصاد دو رقمی در سطح جهان برخوردار هستند.»
وی در ادامه نفت را عامل بدبختی کشورها دانست و گفت:« ۹۵٪ بنگاههای جهان را بنگاههای کوچک و متوسط دانشبنیان تشکیل میدهند و ۶۰٪ تا ۷۰٪ تولید ناخالص را نیز دارند. پس نفت عامل بدبختی کشورها است و آنها را از توجه به گنج اصلی که نیروی انسانی است، غافل میکند.»
مخبر فعالیتهای ستاد فرمان اجرایی امام (ره) در شرکتهای دانشبنیان کوچک و متوسط را مورد توجه قرار داد و گفت: «این ستاد حمایت از شرکتهای دانشبنیان را برای محرومیتزدایی و اشتغالزایی محور فعالیت خود قرار داده است. فعالیتی که منجر به ایجاد ۸۱ هزار شغل شده است. در سال جاری نیز ایجاد ۱۰۰ هزار شغل توسط ۳۰ هزار طرح در نظر گرفته شده است. در بخش زیادی از این طرحها بانوان نقش دارند.»
رونق فعالیت بانوان با الگوسازی، تقویت زیرساخت و توسعه شبکه مدلی
زینب حمیدزاده، مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در امور بانوان، هم در مراسم افتتاح نخستین مرکز نوآوری بانوان با اشاره به اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی میزان بانوان دانش آموخته دانشگاهی ۱۷ برابر شد و ۸۰٪ این بانوان در سطوح کارشناسی و بالاتر قرار دارند، گفت: «با وجود این، رشد حضور بانوان در زیستبوم فناوری و نوآوری حدود ۲۵٪ است. به طوری که سال ۹۶ تنها ۱۰٪ مدیرعاملهای شرکتهای دانشبنیان را بانوان تشکیل میدادند و در سال ۹۷ این رقم به ۱۲٪ رسیده است.»
حمیدزاده در ادامه فعالیتهایی که موجب رونق فعالیتهای بانوان می شود را مورد توجه قرار داد و گفت: «این در حالی است که محیط کسبوکار و تولید علم برای این فعالیت فراهم است. پس با توجه به سه محور الگوسازی، تقویت زیرساخت و توسعه شبکه، مدلی برای رونق فعالیت بانوان طراحی شد و نتیجه آن راه اندازی این مرکز شد.»
مشاور امور بانوان معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در پایان گفت: «این مرکز با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و دانشگاه علم و صنعت افتتاح شد تا فعالیتهای فناورانه بانوان توسعه یابد و شاهد گسترش آن در سایر استانها باشیم.»
اهداف افتتاح مانا
سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ،صبح امروز ۵ شهریور ماه با حضور در دانشگاه علم و صنعت نخستین مرکز نوآوری تخصصی بانوان را افتتاح کرد تا حمایت از استارتاپها و ایجاد زیستبوم نوآوری و فناوری برای بانوان شتاب بیشتری گیرد.
افزایش تعامل و همکاری بانوان در فعالیتهای کارآفرینی و استارتاپی و استانداردسازی فضای مورد نیاز مادران در محیطهای کار اشتراکی، مراکز نوآوری، شتابدهندهها و شرکتهای دانشبنیان از اهداف راهاندازی این مکان است.
در این مرکز حمایت از استارتاپها و ایجاد زیستبوم نوآوری و فناوری برای بانوان شتاب میگیرد. همچنین توانافزایی و توانمندسازی بانوان برای افزایش تعداد مدیران زن در استارتاپها و شرکتهای دانشبنیان از اهداف دیگر تأسیس این مرکز است.
مرکز نوآوری «مانا» که با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و ستاد اجرایی فرمان امام ایجاد شده است، دارای سه بخش است. در بخش شتابدهنده که در دو فاز پیششتابدهی و شتابدهی روی بانوان دارای ایده و خلاقیت سرمایهگذاری میشود تا با توانمندسازی آنها نسبت به تأسیس شرکت دانشبنیان اقدام کنند. در این بخش ایدهها پرورش مییابند و تبدیل به یک کسبوکار پایدار میشوند.
«شادمانا» بخش بعدی این مرکز نوآوری است. بخشی که فضای مناسبی را برای مادران کارآفرین دارای نوزادان زیر دو سال فراهم کرده است تا به تربیت کودکان کارآفرین در آینده نه چندان دور کمک کند.
بخش بینالملل نیز در این مرکز با هدف برگزاری رویدادهای مختلف در حوزه کارآفرینی بانوان راهاندازی شده است تا با توانمندسازی استارتاپ و حضور آنها در رویدادهای بین المللی، ورود محصولها و خدمتهای آنها به بازارهای فراتر از ایران رونق گیرد.
این مرکز به دو فضای کار اشتراکی برای ۸ تیم، فضایی برای فعالیت افراد صاحب ایده و ۵ اتاق اختصاصی برای استقرار تیم های حرفه ای مجهز است.
ارسال به دوستان