معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری
الگویی ارزشمند برای حمایت از بانوان کارآفرین ایجاد شده است
«موسسه رشد نوآفرینی مانا» میزبان معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری شد.
شهریور ماه سال جاری بود که سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، این مرکز را به عنوان نخستین مرکز نوآوری تخصصی بانوان در کشور افتتاح کرد. «مانا» مرکزی برای افزایش تعامل و همکاری بانوان در فعالیتهای کارآفرینی و استارتاپی است. زیستبومی برای رونق فعالیتهای فناورانه و استارتاپی بانوان.
حمایت ارزشمند معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از بانوان کارآفرین
معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری، در این بازدید راهاندازی این مجموعه را اقدامی ارزشمند از سوی معاونت علمی و فناوری دانست و گفت: «نگاه ویژه این مرکز به ایجاد تعادل بین فعالیتهای اجتماعی و خانواده بانوان قابل تقدیر است؛ زیرا بسیاری از بانوان ما برای فعالیتهای اجتماعی و خانگی خود مجبور به انتخاب هستند. ایجاد این مرکز الگوی موفقی برای توسعه زیستبوم فناوری در حوزه بانوان محسوب میشود.»
ابتکار ادامه داد: «الگوسازی و استمرار فعالیتهایی همانند این مجموعه باید در دستور کار قرار گیرد. در این بازدید با تیمهای خلاقی آشنا شدم که قطعا به زودی بازار خیلی خوبی خواهند داشت.»
وی همچنین از حمایت معاونت زنان و خانواده برای توسعه فعالیتهای این حوزه خبر داد و افزود: «سایر دانشگاهها نیز باید این الگو را دنبال کنند و حتی آن را بهبود بخشند.»
نقشآفرینی و حضور موفق زنان در زیستبوم کارآفرینی و نوآوری
همچنین در ادامه این بازدید زینب حمیدزاده، مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در امور بانوان، گفت: «گزارشهای داخلی و جهانی بر سهم مناسب بانوان ایرانی در دسترسى به آموزش و سلامت تأکید دارند؛ اما افزايش مشارکت زنان در عرصههای سیاسی و اقتصادی نيز اهميت بالايى دارد.»
به گفته حمیدزاده، عليرغم نرخ بالاى دانشآموختگان زن در داخل کشور، حضور آنها در هیئت علمی دانشگاهها به ٢۵٪ هم نمیرسد. همچنين در حوزه مديريت شرکتهای دانشبنیان، حدود ١۲٪ آنها با مدیریت بانوان پایهگذاری شده و اداره مىشوند.
وی ادامه داد: «اين در حالىست كه حضور زنان در عرصه ریستبوم فناوری و نوآوری حضور موفقی بوده و نمونههاى شاخصى در حوزههاى مختلف اعم از داروهاى بيوتكنولوژيك، پروبيوتيك ها و صنايع انرژى داريم.
حمیدزاده همچنین بیان کرد: «در بررسیهای انجام شده به این نتیجه رسیدیم که تعداد زیادی از زنان بعد از فارغالتحصیل شدن نقش اجتماعی و تخصصی خود را رها میکنند و صرفاً به ايفاى نقش خانوادگى میپردازند. همین موضوع ایدهای برای توسعه مدل راهاندازی مانا شد.
بر اساس این گزارش، طراحی مرکز مانا در مهرماه سال 96 با حمایتهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آغاز شد. معماری نوآورانه یکی از ویژگیهای این مرکز است. همچنین با حضور تیمهای خلاق در این مرکز، تعادلی مناسب بین فعالیت اجتماعی بانوان و فعالیتهای خانه و همسرداری آنها ایجاد شده است. زیرا مرکز مانا با نگاهی دقیق به بانوان و رفع نیازهای آنها راهاندازی شده است.
مبنای طراحی مرکز همچون کندوی زنبور عسل است؛ زیرا کندوی عسل مهمترین نماد مکان مدیریت بانوان در طبیعت است. نکته جالب دیگر در طراحی این مکان استفاده از مواد طبیعی و متناسب با طراحی فضای خانه بود. ۵ تیم برای شتابدهی در این مرکز مستقر هستند. در فاز شتابدهی تا صد میلیون تومان روی تیمها سرمایهگذاری میشود. مرحله بعد در این مرکز، فاز پیششتابدهی است که ایدهها برای تیمسازی و توسعه محصول خود حمایت میشوند.
همچنین شادمانا یکی دیگر خدماتی است که در مانا ارائه میشود که در ۴ بخش مکان نگهداری کودک، محیط کار مادر و نوزاد، مشاوره تخصصی و آکادمی تربیت مربی طراحی شده است. تاکنون ۶۱ بانوى فناور و خلاق از خدمات این مرکز استفاده کردهاند. تیمها در این مرکز پس تقویت و توسعه محصول خود با تشکیل شرکت دانشبنیان مستقل میشوند و در مسیر پیشرفت و کمک برای رهایی از اقتصاد نفتی قرار میگیرند.
ارسال به دوستان