حمیدزاده در افتتاحیه مرکز نوآوری بانوان:
ارائه الگویی نو برای حضور بانوان متخصص در حوزه نوآوری
مشاور بانوان معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به الگوسازی، تقویت زیرساختها و توسعه شبکه گفت: «بر اساس فرمایشهای مقام معظم رهبری، اقدام به طراحی مدلی برای راهاندازی مرکز نوآوری بانوان کردیم که امیدواریم دانشگاه علم و صنعت با اتکا بر توانمندیهای زنان این مدل را در سایر دانشگاهها اشاعه دهد.»
مشاور بانوان معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به الگوسازی، تقویت زیرساختها و توسعه شبکه گفت: «بر اساس فرمایشهای مقام معظم رهبری، اقدام به طراحی مدلی برای راهاندازی مرکز نوآوری بانوان کردیم که امیدواریم دانشگاه علم و صنعت با اتکا بر توانمندیهای زنان این مدل را در سایر دانشگاهها اشاعه دهد.»
برابر بودن سطح تحصیلات زنان و مردان در کشور
زینب حمیدزاده، مشاور بانوان معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، در مراسم آیین افتتاح اولین مرکز نوآوری بانوان (مانا) گفت: «طی ۴۰ سال اخیر (با شروع انقلاب اسلامی) میزان دانش آموختگان زن با رشد ۱۷ برابری و میزان تحصیلکرده در مقاطع کارشناسی و بالاتر با رشد ۸۰٪ مواجه شده است. این رقم نشان میدهد که سطح تحصیلات بین زنان و مردان در کشور برابر است.»
حمیدزاده با بیان اینکه در برخی از شهرها شاهدیم که روند توسعه و تحصیل زنان حتی ۷۰٪ بالاتر از مردان تحصیلکرده است، تصریح کرد: «متأسفانه امروز در عرصه هیئت علمی تعداد بانوان به ۲۵٪ هم نمیرسد و این رقمی مناسب و مطلوب نیست.»
وی افزود: «بانوان متأسفانه در ایجاد و راهاندازی شرکتهای دانشبنیان نیز جایگاه مناسبی ندارند؛ تا جایی که در سال ۹۶ تنها ۱۰٪ و در سال ۹۷ نیز ۱۲٪ از شرکتهای دانش بنیان به مدیرعاملی بانوان اداره شده است. همین تعداد کم عملکرد بسیار مطلوبی داشتهاند؛ اما به طور کلی عدد قابل توجهی نیست و باید در این حوزه اتفاقهای جدیدی صورت گیرد.»
همکاری دانشجویان و استادان برای تجاریسازی محصولات
مشاور بانوان معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه اظهار کرد: «یکی از اتفاقهای خوبی که در دانشگاهها رخ داده این است که دیگر مقاومتی برای توسعه اکوسیستم دیده نمیشود. در گذشته سختگیریهای بسیاری وجود داشت؛ اما در حال حاضر دانشجویان و استادان برای تجاریسازی در کنار یکدیگر قرار دارند و نتایج مطلوبی هم به دست آمده است. با این حال، باز هم نقش زنان در این حوزه بسیار کمرنگ است.»
توانافزایی زنان فعال و خلاق
وی یادآور شد: «ما با بررسی همین موضوع تلاش کردیم تا مدلی را طراحی کنیم؛ یعنی با تحقیقهای مختلف سعی شد تا زنان به غیر از نقش مادری و همسری بتوانند نقش اجتماعی خود را حفظ کنند. در همین راستا در معاونت علمی برنامهای با عنوان توانافزایی زنان فعال و خلاق در حال اجرا است. بر این اساس مدلی برای حضور زنان در اکوسیستم نوآوری طراحی کردیم که این مدل در معاونت علمی با نام «توانافزایی بانوان خلاق» در سه محور در دستور کار قرار گرفته است.»
حمیدزاده الگوسازی، تقویت زیرساختها و توسعه شبکه را از جمله محورهای اجرای این برنامه نام برد و افزود: «مدلی که برای راهاندازی مرکز نوآوری بانوان بوده، بر اساس فرمایشهای مقام معظم رهبری استخراج شده است. یکی از این فرمایشها به گفته ایشان، مسأله مادری، همسری، خانه و خانواده جزو مسائل اساسی است. تأکید دوم ایشان نیز آن بود که در طرحهایی که برای حوزه زنان طراحی میشود، خود بانوان نیز باید حضور داشته باشند.»
وی با تأکید بر اینکه ما این دو موضوع را سرلوحه کار خود قرار دادیم، خاطر نشان کرد: «بر اساس این دو فرمایش مقام معظم رهبری، اقدام به طراحی مدلی برای راهاندازی مرکز نوآوری بانوان کردیم که امیدواریم دانشگاه علم و صنعت با اتکا بر توانمندیهای زنان این مدل را در سایر دانشگاهها اشاعه دهد. امیدواریم بتوانیم براساس راهاندازی مدل این مرکز نوآوری چنین کاری را در سایر استانها نیز انجام داده و از ظرفیت زنان خلاق و نوآور بیشتر استفاده کنیم.»
ارسال به دوستان